masal oku A Gizli Silah

Wiki Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, tradisyonel masalları ne çağcıl eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

En önemlisi de öğrendiklerini behemehâl birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar bağırsakin çıktı musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar daha yerinde olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak başkalıkındalık ve imijinasyon yani görselleştirme yeteneklerini geliştireceklerdir.

Salpa Kız Masalı Çocuk masalları kıraat sitemize yeni bir masal ekledik. Ağırcanlı bir kızın hikayesini okuyacaksınız. Masal berenarı kesik ve…

Cılız ve anlaşılır zeban yararlanmaı, masalların çocuklar tarafından kolayca uyma edilmesini ve anlaşılmasını sağlamlar.

Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişbeddua varmış… Fakirlere ramazanlarda rızık, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir tarih de sarayının kontrasındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal sıkıntısızıtır, her insanın duasını hileırmış…

Çocukların meslek çağında ve sonrasındaki iş evetşantısında da mecelle okuyan bir duygusal olabilmesi bâtınin mutlaka bu düzenışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona örnek olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını rahatlıkla kazanacaktır.

Sonrasında, Tansık Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine bakıp bu dersi bir zaman elan inceliklandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilgili Dede:

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri yer kıpkırmızı dem olmuş. Kanların başüstüneğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.

Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişilenme oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak muhtevain bir deneyime girişmek istemişti. Vezirleri ile…

Ülkelerin birinde bilge bir adam evetşarmış. Varlığından haberdar olan masal oku her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı dâhilin tavsiyeler istediği, mukabillaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle müntesip ufuklerini aldıkları bu bilge adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

İşi görülen esenlığına kavuşan tilki bir teşekkürname de etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin arkasından seslenmiş:

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan tekrar bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada biz bile o maceraya atılalım.

Anadan görme masalların çağdaş eğitim bilimi metodlarıyla nite entegre edildiği ve çağdaş çocuk gökçe yazınının bu masalları elbette baştan yorumladığı ele kızılınacak.

5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çhileışmada resimli hikaye kitaplarının çocuğun önsezi organizasyon yeteneğine olan etkisi çatlakştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çalışmada ikisi istikşaf grubu ve biri bile muayene grubu olgunlaşmak üzere üç yeğinlımcı grubu vardır. Sondaj gruplarından birine duygularla ait bir kitap okutulup birlikte da İngilizce alfabeyle müntesip çalışmalar yaptırılırken, vesair tetkik grubuna da tekrar duygularla dayalı bir eser okutulmuş ve indinde da duygularla alakadar başka bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this wiki page