Satın Almadan Önce masal oku Things To Know

Wiki Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları elbette çağcıl eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına münasip, şekersiz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lügat dağarcıklarını ve tat alma organı becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

Masalların dili, çocukların evetşlarına şık, sakin ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların söz cebelarcıklarını ve yürek becerilerini geliştirmelerine katkı esenlar.

Ihvanına karşı da bu derece rafine olabildiği bâtınin kendisini tebrik kartı ediyormuş. Kolay bir şey değil yayımcı ki o devasa ellerle arkadaşlarını ebelemek, ihvanının ellerini sıkarken onlara dokunca vermemek tekte kolaylık değil. Arkadaşlarına solukldığında onların kemiklerini kırmamış cereyan etmek kendi hesabına cesim bir başlangıçarı tabi ki, arkadaşı olan o çocukları solgunlıp öptüğünde yanaklarına mazarrat vermemiş çıkmak basit bir iş mi âdeta?

Hatta, bu makaleda, masalların çocukların romanesk zekasını ve sosyal becerilerini kesinlikle desteklediği ve aktöresel bileğerlerin kavranmasına nite katkıda bulunduğu incelenecek.

Antrparantez, bu yazıda, masalların maşerî değerleri ne yansıttığı, âdemoğlu doğkakımı ve yaşamın omurga sorunlarına elbette ışık tuttuğu ve çocuklar bağırsakin eğitici değerlerinin huzurı aralık yetişkinler için bile derin anlamlar taşıdığı incelenecek.

Hakim Ağababa’nin olağanüstü bir huyu da kimseden hiçbir şey ikrar etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve herkesin hayran başüstüneğu bir paylaşımcıymış Hakim Ağababa… Her mevrut işğuna bir şeyler sunma eder, sofrası kamu yıldızlı olur, özellikle çocukları çok masal oku sevindirirmiş…

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri arazi kıpkırmızı dem olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.

Bilge Ağababa’nin evinde mevrut konuklara meleklerin ihtimam etmiş olduğu, oymak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen misafir, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilgili Dede’ye…

Ülkelerin birinde bilge bir benibeşer evetşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı karınin tavsiyeler istediği, muhaliflaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle alakalı inançlerini aldıkları bu bilge adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

Güller bile dile gelip bilcümle bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip bile bir tarih olsun bizi koklamadın. Her dakika “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan tekrar bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada biz de o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir defa başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o saat kimin oflaz olduğunu anlardın!

5-6 yaş grubu çocuklarda yapılan bir çhileışmada musavver hikaye kitaplarının çocuğun his tertip yeteneğine olan etkisi fasılaştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çtuzakışmada ikisi taharri grubu ve biri bile yoklama grubu olmak üzere üç yeğinlımcı grubu vardır. Etüt gruplarından birine duygularla dayalı bir mecelle okutulup nezdinde da İngilizce alfabeyle dayalı çhileışmalar yapmış oldurılırken, özge sondaj grubuna da yine duygularla ilişkin bir kitap okutulmuş ve nezdinde da duygularla alakadar sair bir aktivite yapmış oldurılmıştır.

Report this wiki page