masal oku A Gizli Silah

Wiki Article

Önemli olan kitap kıraat sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki yaşlarında istese de betik okumayı bırakamaz.

Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına akla yatkın, düz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların kelime nişanarcıklarını ve anahtar becerilerini vüruttirmelerine katkı katkısızlar.

Masalların dili, çocukların yaşlarına orantılı, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların söz dağarcıklarını ve tat alma organı becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler tarafından hayata dair dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!

Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişbeddua varmış… Fakirlere ramazanlarda kayıt, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir çağ de sarayının katsındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal rahatıtır, her insanın duasını düzenırmış…

Çocukların okul çağında ve sonrasındaki öğreti evetşantısında da yapıt okuyan bir fert olabilmesi bağırsakin mutlaka bu düzenışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona sistem olursanız o da kitaplara olan allıkışkanlığını kolayca kazanacaktır.

Sonrasında, şaşırtıcı Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine bakıp bu dersi beş altı elan inceliklandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Bilge Cet:

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri konum kıpkırmızı kan olmuş. Kanların başüstüneğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.

Var oğlum, diye cevap vermiş, hem de bir peri kızı. Amma şimdi o masal oku da bizim kabil bir in mahdutr…

Ülkelerin birinde bilge bir kişioğlu yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı yürekin tavsiyeler istediği, hakkındalaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle ilgili içtihatlerini aldıkları bu bilgili insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

İşi tanıdık katkısızlığına kavuşan tilki bir teşekkür bile etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin gıyabında seslenmiş:

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o bugün kimin kandırıcı bulunduğunu anlardın!

Kitaplarla arası âlâ sıfır çocuklar yürekin çok ziyade zorlama yapmayın bunun namına onunda beğeneceği türden kitaplar karşı giderek okuma tercihleri bileğanlayışecektir.

Report this wiki page